Kærlighed på tværs

Denne ide tager udgangspunkt i de meget populære dating og reality-programmer, der eksisterer i mange former på tv. Programserien kan spænde bredt, uden at udstille de mennesker der deltager.

Eventuelle vinkler kan være følgende:

  • Dating, når man har et handicap: hvad er udfordringerne? hvordan møder man andre mennesker? Hvordan når man til date to, hjem i seng, eller til parforholdet? Er ting som netdating en hjælp, eller bare svært, når man så skal mødes?
  • Ægteskab og parforhold hvor en eller begge parter har et handicap: hvad er udfordringerne? Hvad kører bare? Hvordan mødtes man? Hvordan holder man liv i romancen?
  • Familie: Hvordan er ens familie? Hvad betyder det for ens parforhold/ægteskab/datingliv som menneske med handicap? Vil man selv starte familie og hvilke udfordringer er der?
  • Kærlighed som mindretal: Når man både har et handicap og er homoseksuel, biseksuel eller måske transseksuel, hvordan gør man så med kærligheden?

Programserien giver mulighed for at tage et ærligt og ligeværdigt kig på mennesker med handicap, som ægtefæller, elskere og kærester. Kort sagt, som aktører i eget liv, med ønsker, håb og drømme som store dele af den danske befolkning kan nikke genkendende til. Alternativt giver det familien Danmark mulighed for at kunne se mennesket bag handicappet, eller lære noget som ligger uden for deres egen hverdag.

HVEM KAN SAMLE IDEEN OP?

Tv-stationer eller produktionsselskaber kan i samarbejde med handicapforeningerne og andre kulturelle aktører søge både deltagere, rådgives om format og problemstillingerne for mennesker med handicap.

INSPIRATION

Handicapvinklerne omkring familieliv og kærlighed har kun været behandlet perifert i medierne. I serien ”Mormors Bordel” omhandlede et enkelt afsnit købesex til mennesker med handicap.

Projekter som eksempelvis SUMHs (Sammenslutningen af Unge med Handicap) projekt Ligelyst, belyser også dele af problemstillingerne omkring handicap og kærlighedsliv.

"De Uperfekte" på DR viste nogle af problemstillingerne centreret omkring dating og handicap.

HVOR KOMMER IDEEN FRA

Ideen kommer fra Det Centrale Handicapråds udviklingslaboratorie på Folkemødet. 2015, Bornholm.