Portrætfilm med personer med handicap

Man kan invitere personer med handicap til at lave personlige videofortællinger med hjælp fra professionelle filmfolk. Det kan foregå på workshops rundt omkring i landet, og filmene kan efterfølgende udbredes til inspiration for andre med handicap og til oplysning for alle. Filmene kan give et indblik i levede liv med handicap – og samtidig bidrage til selvrefleksion og empowerment for dem, der fortæller.

Filmene kan evt. knyttes til undervisningsmateriale om, hvad det vil sige at have et handicap, på eksempelvis Handicapportalen.

Portrætfilmene kan også laves i forbindelse med et forløb omkring Forvandlende fortællinger eller Brugerlærer ideen. Portrætfilmene kan også iscenesætte de kampe og sejre der er for handicapatleterne i forbindelse med Ideen om en Paralympisk – kampagne.

HVEM KAN SAMLE IDEEN OP?

Initiativet kan f.eks. komme fra CPH │DOX, og produktion af filmene kan ske som et event under DOX-festivalen. Medieuddannelserne eller private produktionsselskaber kan også udføre initiativet. Et samarbejde med medieskoler og undervisningssteder for mennesker med handicap er også en mulighed.

Der kan søges om økonomisk støtte til projektet (Nordea-fonden har oprindeligt støttet CPH│DOX Everyday).

INSPIRATION

CPH│DOX Everyday

Medieskolen Juno – laver videoprofiler og projekter omkring de tilknyttede brugere, som er unge med udviklingshæmning eller andre handicaps. De har film tilgængelige på vimeo.

HVOR KOMMER IDEEN FRA

Ideen kommer fra Det Centrale Handicapråds udviklingslaboratorie på Folkemødet. 2015, Bornholm.