Formanden mener

 

6. februar 2018:

Børne- og socialminister, Mai Mercado, konstituerer Thorkild Olesen som formand for Det Centrale Handicapråd, indtil der er udpeget en ny formand for rådet.

 

19. januar 2018:

[Pressemeddelelse udsendt af Dan Boyter 19. januar 2018]
Dan Boyter træder tilbage som formand for Det Centrale Handicapråd

 

4. januar 2018:

Nytår er lige med drømme og nye udfordringer. Jeg har selv valgt at sige ja til en spændende udfordring, nemlig at stå spidsen for Det Centrale Handicapråd. Det glæder jeg mig meget til.

 

19. december 2017:

2017 har været et begivenhedsrigt år, og vi har taget fat på tunge og vigtige emner. Der er tre emner, jeg særligt vil fremhæve fra året: Beskæftigelse, tillid og holdninger.

 

23. november 2017:

 D. 21. november til kommunal- og regionsvalget, var det første gang ca. 2000 mennesker blev indlemmet i det danske demokrati.

 

30. august 2017:

Regeringen er nu kommet med det ventede forslag til loven om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. Jeg er glad for, at der er sat gang i processen om diskriminationsforbuddet, men vi er ikke helt i mål.

 

21. juni 2017:

Det har været en fornøjelse at deltage i så mange spændende debatter, møde en masse interessante mennesker og være en del af den helt fantastiske stemning, der indtager Bornholm i folkemødedagene. 

Det var anden gang, jeg deltog i Folkemødet som formand for Det Centrale Handicapråd, og årets debatter bød på alt fra god sagshandling over udfordringer i psykiatrien til et mere rummeligt arbejdsmarked. Selvom emnerne for debatterne spænder bredt, så var der alligevel flere overordnede pointer, der gik igen. Tre af dem vil jeg gerne fremhæve.

 

9. maj 2017:

Internettet og sociale medier er blevet en central del af vores hverdag. De beriger os, men giver også en lang række udfordringer. Jeg gætter på, at vi alle har stået i situationer, hvor vi har haft svært ved at navigere på nettet, er udfordret af at skulle være på konstant eller har været i tvivl om, en kommentar på Facebook skal tolkes ironisk eller alvorligt – jeg har i hvert fald. Men for nogle mennesker er livet online ekstra svært.

 

17. marts 2017:

Familier med børn med handicap må ofte kæmpe en hård kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. Hvad familierne ikke behøver er, at kæmpe med det system, som er sat i verden for at hjælpe dem. 

De har store udfordringer, hjælpemidler, dyr specialkost, ekstraudgifter, handicapbil og tilskud til tabt arbejdsfortjeneste. Hvad familierne ikke behøver er, at kæmpe med det system, som er sat i verden for at hjælpe dem. Men det er desværre til tider tilfældet i Københavns Kommune, som nye sager fra Borgercenter Handicap viser.

 

6. marts 2017:

Jeg er utrolig glad for, at Folketinget har besluttet at arbejde for et generelt forbud mod diskrimination af mennesker med handicap. Et sådan forbud har længe stået højt på ønskelisten...

Sider