Pressemeddelelse

Handicapråd: Sundhedsreform risikerer at gå ud over mennesker med handicap

Med den nye sundhedsreform flyttes tilbuddene til mennesker med handicap fra regionerne til kommunerne. Det Centrale Handicapråds formand Liselotte Hyveled er bekymret for, at det vil resultere i forringede vilkår for mennesker med handicap.

En lang række specialiserede tilbud til menneske med handicap ligger i dag under Regionerne. Det gælder bo- og sundhedstilbud til mennesker med alt fra autisme til synshandicap. De tilbud vil nu blive flyttet ud til kommunerne.  

”Vi har brug for at skabe bedre vilkår for mennesker med handicap – ikke forringe dem. Jeg er bekymret for om sundhedsreformen vil resultere i, at mennesker med handicap ikke får de sundheds- skole- og botilbud, de har brug for. Hvis man flytter specialiseret viden og tilbud ud fra 5 regioner 98 kommuner, vil det meget nemt komme til at betyde, at tilbuddene simpelthen ikke har den samme kvalitet, og at viden vil gå tabt. Som jeg ser det, risikerer vi, at der sker en afspecialisering af handicapområdet – sådan som vi så det med kommunalreformen,” siger formand for Det Centrale Handicapråd Liselotte Hyveled.

Jeg kan frygte, at man i kommunerne vil blive tvunget til f.eks. at lave botilbud, hvor man bliver nødt til at samle mennesker med handicap med mange forskellige diagnoser eller handicaps, fordi der simpelthen ikke er nok til at opretholde et specialiseret tilbud.
Liselotte Hyveled, formand Det Centrale Handicapråd

”Jeg kan forstå, at regeringen nu ligger op til, at aktører på området skal inviteres ind for at komme med deres input – og at de på den måde er åbne for input. Det er vi glade for, og vi håber, at det kan resultere i, at vi finder en løsning, sådan at sundhedsreformen ikke går ud over mennesker med handicap,” siger formanden for Det Centrale Handicapråd Liselotte Hyveled.

Emne