Nyhed

Guide til en god start er sendt ud til kommunale handicapråd

Det Centrale Handicapråd har udarbejdet en guide, som skal hjælpe de kommunale handicapråd med at komme godt fra start i deres nye periode. Guiden indeholder øvelser, som både kan rådene kan bruge til at evaluere deres arbejde og til at komme godt fra start. En pakke indeholdende guiden er sendt elektronisk til de konstituerede råd ude i kommunerne.

De kommunale handicapråd rundt om i landet har for nyligt konstitueret sig eller gør det i nærmeste fremtid. Derfor har Det Centrale Handicapråd sendt en guide ud til rådene i kommunerne, som skal hjælpe til et godt afsæt for det kommende arbejde.

Formålet med guiden er at give konkrete værktøjer og inspiration til at kickstarte arbejdet i de kommunale handicapråd og er tiltænkt både på nye og erfarne rådsmedlemmer. I forbindelse med udsendelsen af guiden lagde formand for Det Centrale Handicapråd Mogens Lindhard vægt på de kommunale handicapråds vigtige rolle og deres mulighed for at sætte den politiske dagsorden ude i kommunerne:

– De politiske prioriteringer ændrer sig over tid og med en ny periode for såvel kommunalbestyrelser som handicapråd, er der en unik mulighed for at sætte retningen for kommunens handicappolitiske indsats, fortæller Mogens Lindhard og fortsætter:

– Det er de kommunale handicapråd, der skal sætte handicappolitiske spørgsmål på dagsordenen i kommunerne og løfte den store opgave ude i landet med at sikre politisk bevågenhed på de brede handicappolitiske forhold. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for, at de kommunale handicapråd får bedst muligt afsæt for deres videre arbejde.

 

Er du interesseret i at læse mere, kan du finde Guiden til at komme godt fra start i kommunale handicapråd her: 

Sammen med guiden blev også publikationen Nye handicappolitiker – inspiration til at udvikle handicappolitik med handling og fremdrift sendt ud. Den kan findes her: